Banja Luka

Riješiti problem izbora direktora Centra za socijalni rad

Riješiti problem izbora direktora Centra za socijalni rad
Riješiti problem izbora direktora Centra za socijalni rad

BANJALUKA - Sa dnevog reda današnjeg zasjedanja Skupštine grada Banjaluka povučena su sva kadrovska pitanja, a najviše rasprave između odbornika opozicije i gradonačelnika Slobodana Gavranovića izazvao je prijedlog odluke o poništenju konkursa za izbor direktora Centra za socijalni rad.

Gavranović je rekao da je kandidat Vera Sladojević na komisiji za intervjue dobila najviše bodova, ali nije dobila podršku većine članova te komisije zbog čega je on kao predlagač uputio na Skupštinu odluku o poništenju konkursa za izbor direktora ove institucije.

"Na meni je kao predlagaču da utvrdim konkretan prijedlog sa kojim se ide na Skupštinu grada, što smo i uradili. Tako da je prijedlog odluke koji je došao u gradski parlament u skladu sa zakonom", naveo je Gavranović.

On je dodao da izbor direktora Centra za socijalni rad predugo traje, te da će u narednom perodu razgovarati sa koalicionim partnerima o definitivnom rješavanju ovog problema.

Odbornik NDP-a i član komisije za intervju za izbor direktora Centra za socijalni rad Vladimir Mirošljević tvrdi da je izvještaj sa ove komisije koji je predat gradonačelniku netačan, jer je njen predsjednik Nataša Vukmirović u ime cijele komisije samostalno sastavila zapisnik i predala gradonačelniku.

On kaže da je izbor Vere Sladojević, kao najboljeg kandidata za direktora Centra za socijalni rad zakonit, te da nema razloga za poništavanje ovog konkursa, ističući da je izvještaj komisije naknadno napravljen i netačan.

Odbornik SNSD-a Duško Račić rekao je da je stav SNSD-a o ovom pitanju jasan, ističući da je koalicionim dogovorom mjesto direktora Centra za socijalni rad pripalo DNS-u, te da će se taj stav poštovati.

"Stav SNSD-a je da ovo mjesto pripada DNS-u. Mi ćemo to poštovati i kada se desi da postoji usaglašen prijedlog kandidata, mi ćemo to da podržimo, u svakom slučaju podržavamo da se što prije razriješi ova situacija", rekao je Račić.

 On je naveo da proces imenovanja direktora Centra za socijalni rad mora da bude završen što prije, ali nije želio da daje prognoze da li će se to desiti već na narednom zasjedanju gradskog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije