Banja Luka

Sklonište u Lazarevu propada već 26 godina

Sklonište u Lazarevu propada već 26 godina
Sklonište u Lazarevu propada već 26 godina

BANJALUKA - Objekat skloništa u naselju Lazarevo od 770 m2 već 26 godina propada, pa mještani smatraju da ga treba sanirati i prilagoditi novoj namjeni.

Do prije nekoliko godine tu su se okupljali beskućnici i narkomani, zbog čega je moralo biti ograđeno kako bi se spriječio ulazak neželjenih gostiju.

Želja nekih mještana je da se sklonište pretvori u objekat za sportsko-rekreativne svrhe ili mjesto gdje bi se mogli družiti penzioneri.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, kaže da bi se objekat skloništa mogao upotrijebiti i za druge svrhe.

"Prije nekoliko godina završeno je čišćenje objekta, jer su se u njemu znale naći velike količine smeće. Nakon toga zgrada je ograđena kako bi bio spriječen ulazak beskućnika i narkomana", kazao je Slavnić.

U Gradskoj upravi kazali su da će novo resorno odjeljenje koje će se, između ostalog, baviti pitanjima vezanim za imovinu grada, pa tako i javnim skloništima, tražiti rješenja za dalje postupanje s njima.

Rade Krecelj, direktor OŠ "Borisav Stanković", u čijoj blizini se i nalazi objekat dotrajalog skloništa, kazao je da se problematične osobe više ne okupljaju u blizini škole i skloništa, što je dobro.

"Jedini mali problem imamo sa osvjetljenjem ulice Kojića put, koja se nalazi između objekta javnog skloništa i škole. Jedna ulična bandera iz nekih čudnih razloga u toku večernjih časova radi u intervalima, zbog čega je smanjena vidljivost učenicima na povratku kućama iz škole", istakao je Krecelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije