Banja Luka

Školski parking koristi ko stigne

Školski parking koristi ko stigne
Školski parking koristi ko stigne

BANJALUKA - Parking ispred Osnovne škole "Branko Radičević" u naselju Starčevica, koji je predviđen za parkiranje automobila roditelja koji dovezu djecu na nastavu, često uzurpiraju stanari zgrade preko puta te radnici MUP-a, koji tu parkiraju svoja privatna vozila.

"Skoro pa svakodnevno mi se dešava da kada dođem po dijete nema mjesta na parkingu, odnosno da su parking zauzeli oni ljudi za koje nije predviđen", rekla je Tanja Koprena, te je dodala da ne zna kako bi apelovala na nesavjesne vozače da pomjere svoja vozila s ovog parkinga.

"Roditelji su bijesni", rekla nam je jedna majka, koja je bezuspješno pokušala parkirati na parkingu ispred škole, te smatra da se problem s parkingom mora riješiti što prije.

"Sramota je što parking koji služi za parkiranje automobila roditelja koji dovezu djecu u školu zauzima ko stigne! Radnici MUP-a tu parkiraju svoja privatna vozila, dok veliki parking kod zgrade MUP-a služi samo za službena auta i uglavnom je poluprazan", kaže Danijela Lolić i dodaje da je u okolini i mnogo stambenih zgrada, a parking mjesta nedovoljno.

Mještanka Slađana Simić ističe da je problem i u ovoj ulici što se parkiraju i na trotoaru, te moraju ići sredinom ulice.

"Mi s bebama moramo s kolicima ići sredinom ulice i strahovati da nas neko ne udari. Trotoar je toliko zakrčen parkiranim automobilima, da je obična šetnja skoro nemoguća", kaže ona i dodaje da bahati vozači to svakodnevno zloupotrebljavaju i ne razmišljajući da tako djecu dovode u opasnost.

Inače, od petka je pored ove škole uspostavljen novi režim odvijanja saobraćaja, koji umjesto dosadašnjeg dvosmjernog podrazumijeva kretanje u jednom pravcu.

(Ne) zavode red

Pojedini roditelji tvrde da im se dešavalo da dovezu dijete u školu i zateknu pripadnike MUP-a kako na parkingu ispred škole parkiraju svoja privatna vozila. Ističu da je to za svaku osudu, s obzirom na to da su oni ti koji bi, kako kažu, trebalo da zavode red.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije