Banja Luka

Školu "Ivo Andrić" krasi i "dječji vrt"

Školu "Ivo Andrić" krasi i "dječji vrt"
Školu "Ivo Andrić" krasi i "dječji vrt"

Škola mi je najmilija kuća, stihovi su kojima su najmlađi đaci Osnovne škole "Ivo Andrić" u srijedu naveče započeli program povodom otvaranja "dječjeg vrta", te svečane priredbe pod nazivom "Ruska priča"

 Misija svake obrazovne ustanove jeste i da učenicima obezbijedi što bolje uslove kako bi svaki školski dan proveli nasmijani, a ova škola je još jednom pokazala koliko vodi brigu posebno o svojim najmlađim đacima.

Prema riječima Željke Opačić, direktorke škole, zahvaljujući nesebičnoj podršci i pomoći roditelja i Sberbanke, ali naravno sve u saradnji sa školom, najmlađim đacima razredne nastave obezbijedili su "dječji vrt".

"Ovaj dječji prostor bio je naš cilj i glavni zadatak kako bi đaci za vrijeme produženog boravka, ali i velikog odmora, imali svoj mir, te kako bi što više vremena proveli u prirodi uz fizičku aktivnost", kazala je Opačićeva.

Stotinak učenika je na bini, uz dočaran ambijent, nošnju, predstavu, baletsku tačku i recitaciju, sve prisutne na trenutak odvelo u daleku Rusiju, dok su uz taktove "Kaćuše" članovi hora i školskog orkestra dobili gromoglasne aplauze. Na ruskom jeziku uživalo se u "Priči o matrjoškama", Jesenjinovom "Pismu majci", ali i predstavi pod nazivom "Sjećanje na Tolstoja", koju su izveli članovi dramskog studija "Plava zvijezda".

Svojim prisustvom značaj ovom događaju dali su i Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, Ljubinka Dragojević, v.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi, direktori osnovnih škola, predstavnici Sberbanke, Ruskog centra, Rektorata, te brojni roditelji i nastavnici.

Malešević je kazao da su se đaci predstavili s mnogo ruskih pjesama, što je pokazatelj koliko je utrošeno truda i rada svih, jer ipak u ovoj školi se ne uči ruski jezik.

"Ovo veče razbilo je sumornu sliku svakodnevice. Zahvaljujući ovim učenicima mogao sam da uživam u ruskim pjesmama", kazao je Malešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije