Banja Luka

Slika (i prilika) grada: Fudbaleri preorali drum

Slika (i prilika) grada: Fudbaleri preorali drum
Slika (i prilika) grada: Fudbaleri preorali drum

BANJALUKA - Koristeći jubilej, 65 godina rada i postojanja, rukovodstvo Fudbalskog kluba "Polet-Krajišnik" iz banjalučkog naselja Dragočaj je odlučilo da preuredi igralište na kojem odigrava utakmice.

Svečano obilježavanje jubileja održano je 6. septembra pod pokroviteljstvom gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića i u prisustvu brojnih gostiju i članova kluba.

U međuvremenu je ograđeno igralište, obnovljena pomoćna zgrada, objavljena monografija, a naručeno je i 300 kamiona zemlje kako bi se teren "podigao".

Mještani su zdušno podržali ove aktivnosti, ali im fudbaleri nisu vratili istom mjerom. Kamioni natovareni zemljom su praktično uništili 50-ak metara asfalta, a preostalih 200-tinjak metara počiva ispod nanesenog blata. I dok komunalni policajci striktno tjeraju okolne privatnike da održavaju čistoću oko svojih objekata, na preoravanje druma kod igrališta nisu reagovali.

Sada mještani Boga mole da češće "šalje" pljuskove kako bi put bio bar malo "opran" i kako bi njihova djeca bez čizama mogla u školu.

Dodajmo da na nekim mjestima asfalta sada praktično više nema i da na obilježavanju jubileja nije bilo ni riječi kada će put koji vodi od centra Dragočaja prema "Elektroprenosu" biti vraćen u prvobitno stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije