Banja Luka

Sporedne ulice slabije očišćene

Sporedne ulice slabije očišćene
Sporedne ulice slabije očišćene

BANJALUKA -Zbog najavljenih novih padavina i niskih temperatura Igor Radojičić, gradonačelnik, naložio je ekipama Zimske službe da pojačano čiste i puteve koji nisu na listi prioriteta, a iz mjesnih zajednica kažu da su uglavnom zadovoljni stanjem na glavnim ulicama, dok se sporedne slabije čiste.

"Naselje Kočićev vijenac je dobro očišćeno i zadovoljni smo kako 'Eko-euro tim' čisti, mada ima još pokoja sporedna ulica koja nije očišćena, ali vjerujem da će i one uskoro stići na red. Mi smo Ulicu Tome Radulovića, koja je dugačka oko 50 metara, sami očistili, mada je najbitnije da su ulice koje su u usponima prema Šibovima dobro očišćene", rekao je juče Darko Sabljić, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice.

Prema riječima mještana, situacija nije sjajna u dijelovima Paprikovca.

"U Ulici Jovana Raškovića grn dođe dopola i vrati se, iako do kraja ulice ima oko 500 metara", kazala je mještanka ove ulice.

Darko Todić, predsjednik Savjeta MZ Motike, rekao je kako je glavna ulica očišćena, ali sporedne nešto slabije.

"Tražili smo da se po sporednim ulicama pospe so zbog poledice", kaže on.

Mještani Kola, čije puteve čisti "Rotor", rekli su da su zadovoljni kako je očišćen glavni put, te da svake godine Zimska služba posao radi kako treba.

U naselju Petrićevac, prema riječima Ruška Petkovića, predsjednika Savjeta, samo je jedna glavna ulica očišćena, a ostale su još pod snijegom.

"Grn je prošao Njegoševom ulicom, ali sporedne ulice nisu ni taknute, tako da kako je ova dva dana bilo vedro - snijeg se počeo sam topiti, pa se naveče zbog niske temperature napravi led", istakao je Petković.

U naselju Lazarevo 2 mještani su, prema riječima Milenka Roljića, predsjednika Savjeta  MZ, zadovoljni kako su putevi očišćeni. Takođe, iz još nekoliko naselja su rekli da je ove godine mnogo bolje očišćeno nego lani.

Iz preduzeća "Niskogradnja" kratko su nam rekli da  smatraju da su sve ulice koje su u njihovoj nadležnosti očišćene kako treba, a iz ostalih preduzeća juče nismo dobili izjavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije