Banja Luka

Stanivuković: Od 1. maja besplatan prevoz za penzionere i starije od 65 godina (VIDEO)

Stanivuković: Od 1. maja besplatan prevoz za penzionere i starije od 65 godina (VIDEO)
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Stanivuković: Od 1. maja besplatni prevoz za penzionere i starije od 65 godina

BANJALUKA - Od danas penzioneri i građani stariji od 65 godina mogu podnijeti zahtjev za besplatan javni prevoz, a od sljedećeg mjeseca se mogu voziti potpuno besplatno, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Svoj mandat počeo sam obećanjima, a završavam djelima. Pune tri godine smo radili na ovome i eto doživotno besplatan javni prevoz za 48.000 građana", naglasio je Stanivuković.

Pozvao je sve penzionere da od danas dođu u prostorije Mjesnih zajednica, na štandove u centru grada i da se prijave za besplatan javni prevoz.

"Ova mjera počinje da živi od danas, a prvi putnici besplatno će se voziti već od 1. maja", naveo je on, te je zamolio penzionere za strpljenje.

"Novac smo obezbjedili, a odluka nije podržana od Skupštine grada i SNSD-a. Smogao sam hrabrosti da sve sam potpišem i sprovedem", rekao je on.

Kako dodaje 50 odsto penzionera koristi automobile.

"Povećavamo broj korisnika javnog prevoza, a smanjujemo broj automobila. Krenuli smo sa sedam, a do septembra javni prevoz će koristiti 20 odsto građana”, rekao je on.

Kako dodaje u junu svi penzioneri dobijaju i kartice prijateljstva, kojima će imati povoljnije namirnice i ljekove.

"Ovo je samo početna mjera. Pronaći ćemo način oko snižavanja pojedinačne karte, ali i mjesečnih karata”, rekao je on, te dodao da je sljedeći korak, koji se može očekivati za mjesec dana snižavanje mjesečne karte za 20 odsto i pojedinačne, koje će koštati 1,5 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije