Banja Luka

Stanivuković na molitvenom sjećanju na žrtve NATO bombardovanja

Stanivuković na molitvenom sjećanju na žrtve NATO bombardovanja
Foto: banjaluka.rs | Stanivuković na molitvenom sjećanju na žrtve NATO bombardovanja

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, prisustvovao je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci molitvenom sjećanju na žrtve NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

On je poručio da smo danas u mislima, uz liturgiju i molitvu za nastradale, ali i za one koji su preživjeli sa brojnim posljedicama.

"Banjaluka pamti i Banja Luka se sjeća. I ove godine smo sabrani u molitvi obilježili 24. mart, dan koji srpski narod nikada neće zaboraviti, jer je toga dana naš narod bombardovan mimo svih načela", poručio je gradonačelnik.

Dodao je da za ovaj zločin nikad niko nije odgovarao.

"Na nama ostaje da se sjećamo stradalih žrtava. Na nama je da se sjećamo uništenih mostova, škola, bolnica i bombardovanja osiromašenim uranijumom zbog kojeg i dan danas ljudi oboljevaju", kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik je najavio da će Banja Luka gašenjem svjetala na zgradama Gradske uprave i Banskog dvora, te oglašavanjem sirena sistema za uzbunjivanje i oglašavanje pridružiti obilježavanju sjećanja na NATO bombardovanje SRJ 1999. godine.

"Ovim činom podsjetićemo svijet da je ovo jedna naša duboka rana koju nikada nećemo zaboraviti, ali i na to da smo iz svega toga ponovo ponikli, izrasli i osnažili", zaključio je Stanivuković.

Nakon molitve uslijedila je i simbolična šetnja do Spomenika 12 banjalučkih beba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije