Banja Luka

Stanivuković objavio fotografiju sa svoje mature i najavio besplatne mature

Stanivuković objavio fotografiju sa svoje mature i najavio besplatne mature
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Stanivuković objavio fotografiju sa svoje mature i najavio besplatne mature

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa svoje mature i najavio da će sve srednjoškolske mature i ove godine biti besplatne.

"Uspomene su lijepe, a mature ostaju najdraže! Svjesni da je ovo događaj koji ostaje zauvijek u lijepom sjećanju odlučili smo da i ove, kao i prošle godine, SVE SREDNJOŠKOLSKE MATURE budu BESPLATNE!  Ovo je poklon za naše maturante povodom Dana grada! Srećno maturanti i neka nam je srećan Dan grada!", napisao je Stanivuković na društenim mrežama.

Naime, maturanti za besplatnu matursku proslavu potrebno je da predaju zahtjev i prilože određenu dokumentaciju prilikom preuzimanja vaučera za sufinansiranje troškova proslave mature, koje će biti organizovano 25. aprila u SD "Borik" sa početkom u 12 časova.

Ove zahtjeve nadležno Odjeljenje za društvene djelatnosti dostavilo je svim srednjim školama na području grada Banjaluke, kako bi ih podijelili učenicima završnih razreda.

"Uputili smo poziv svim srednjim školama uz molbu za pomoć i saradnju, a sve kako bismo što efikasnije realizovali uplate novčanih sredstava maturantima", naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Da bi ostvarili pravo na sufinansiranje troškova za proslavu maturske večeri, potrebno je da maturanti prilikom preuzimanja vaučera, koje će biti organizovano 25. aprila u dvorani "Borik" – predaju popunjen zahtjev, zajedno sa fotokopijom lične karte i fotokopijom broja tekućeg računa maturanta ili roditelja, odnosno staratelja, ukoliko je maturant maloljetan.

Podsjećamo, na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića od prošle godine Grad je preuzeo na sebe trošak maturskih proslava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije