Banja Luka

Sve spremno za doček Nove godine u Banjaluci

Sve spremno za doček Nove godine u Banjaluci
Sve spremno za doček Nove godine u Banjaluci

BANJALUKA - Kod kuće, u kafiću, uz trubače, ili u inostranstvu - bezbroj je opcija za doček Nove godine. Ponude su raznovrsne, pa se ponešto može naći za svačiji džep. Mjesta u kafićima uglavnom više nema.

Ulaz se mogao rezervisati za 20, ali i za 120 maraka. Iz Turističke organizacije Banjaluka kažu da je dobar provod zagarantovan. U srijedu stiže velika grupa Slovenaca, kojima je doček Nove godine isplaniran do tančina. I u hotelima i hostelima, kažu, traži se krevet više.

"Naravno, tu su ljudi koji se već vraćaju u Banjaluku, ali i oni koji su prvi put, na preporuku svojih prijatelja, kolega, ili medija dolaze u grad na Vrbasu da provedu Novu godinu. Oni govore da je to Meka za dobar provod, odnosno baš je tako nazivaju", kaže Zoran Stanković iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Većina Banjalučana priznaje da će slaviti u svojim domovima, u krugu porodice. Umjesto njih, na banjalučkim ulicama naći će se stotine turista koji sebi lako mogu da priušte doček u nekom od gradskih restorana. Njima, kažu, ništa nije skupo, a za doček su uveliko spremni.

Oni malo dubljeg džepa zimovaće u regionu ili inostranstvu.

Za Banjalučane koji nemaju novca za provod, a ne žele da ostanu kod kuće biće organizovan doček na Trgu Krajine. Zabavljaće ih domaći muzičari i trubači, i to na pravim zimskim temperaturama. I najmlađi će moći da uživaju, uz "Vrapčiće" i dječije pozorište.

(NN/ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije