Banja Luka

Taj­me­ri na raskrsnici kod NP RS

Taj­me­ri na raskrsnici  kod NP RS
Taj­me­ri na raskrsnici kod NP RS

Na se­ma­fo­ri­ma na pje­ša­čkim pre­la­zi­ma na ras­krsni­ci Ale­je sve­tog Sa­ve i Ulice kra­lja Pe­tra I Ka­ra­đor­đe­vi­ća u Banjaluci, odno­sno kod zgra­de Na­ro­dnog po­zo­ri­šta RS, pos­tav­lje­ni su taj­me­ri ko­ji po­ka­zu­ju vri­je­me tra­ja­nja crve­nog i ze­le­nog svje­tla.

"Taj­me­ri su ra­ni­je pos­tav­lje­ni kod zgra­de Grad­ske upra­ve i kod Ro­bne ku­će 'Bos­ka' i ovim akti­vnos­ti­ma po­ve­ća­na je bez­bje­dnost pje­ša­ka", re­kli su u Grad­skoj upra­vi.

Is­tra­ži­va­nje je po­ka­za­lo da pri­je i po­sli­je nji­ho­vog pos­tav­lja­nja 25 od­sto pje­ša­ka ili sva­ki čet­vrti pje­šak ne­pro­pi­sno je pre­la­zio uli­cu za vri­je­me dok je bi­lo upa­lje­no crve­no svje­tlo.

Na­kon pos­tav­lja­nja taj­me­ra, broj pje­ša­ka ko­ji se ne­pro­pi­sno po­na­ša je zna­tno sma­njen i ana­li­za je po­ka­za­la da se sva­ki de­se­ti pje­šak ne­pro­pi­sno po­na­ša.

U na­re­doj go­di­ni će taj­me­ri bi­ti pos­tav­lje­ni na još ne­kim lo­ka­ci­ja­ma na ko­ji­ma su ve­oma izra­že­na kre­ta­nja pje­ša­ka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije