Banja Luka

Tokom čitave godine vikendima preventivni pregledi u Banjaluci

Tokom čitave godine vikendima preventivni pregledi u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Tokom čitave godine vikendima preventivni pregledi u Banjaluci

BANJALUKA - Dom zdravlja u Banjaluci u sklopu akcije "Za tvoje dobro" planira sprovođenje preventivnih pregleda za pacijente u ambulantama širom grada.

Naime, u subotu su planirani preventivni pregledi u ambulanti Bronzani Majdan za građane mjesnih zajednica Bronzani Majdan, Goleši i Borkovići.

Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja, a osnovni cilj ove akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih pregleda. Svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole. Osobe koje ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulantu porodične medicine i zakažu pregled.

Kako dodaju, preventivne preglede obavljaju doktori specijalisti porodične medicine, radiologije i ginekologije.

Naime, u tekućoj godini JZU Dom zdravlja u Banjaluci  planira provesti preventivne aktivnosti u dane vikenda širom mjesnih zajednica.

"Grad Banjaluka je budžetom za 2024. godinu planirao sredstva za preventivne zdravstvene aktivnosti, a o sprovođenju ovog projekta biće zaključen ugovor između grada i JZU Dom zdravlja u Banjaluci", navode oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije