Banja Luka

Trka dajak čamaca na Vrbasu: Trijumf Blagojevića, Zamola i Kivača

Trka dajak čamaca na Vrbasu: Trijumf Blagojevića, Zamola i Kivača
Foto: Ilustracija | Trka dajak čamaca na Vrbasu: Trijumf Blagojevića, Zamola i Kivača

BANJALUKA - Pobjedu nisam očekivao, bilo je dosta momaka koji su bili mnogo jači od mene, na kraju sam se poslužio svojom tehnikom koja me ponovo dovela do pobjede, kaže Filip Blagojević (16), ponovni pobjednik u juniorskoj trci dajak čamaca.

Blagojević, koji je briljao u kategoriji juniora u trci dajak čamaca u nedjelju kasno popodne na plaži kod Zelenog mosta, u okviru manifestacije 64. "Ljeto na Vrbasu", kaže da je trka na kojoj je učestvovalo 12 juniora bila dosta teška i da se nije nadao novom uspjehu.

"Ovo je treći put da pobjeđujem u trci dajak čamaca u juniorskoj kategoriji. Trka je teška i naporna, mislim da je ove godine bila i najteža. Vrijeme nas je poslužilo, a s obale Vrbasa bodrila nas je mnogobrojna publika", rekao je Blagojević.

Ovaj mladi dajakaš, koji je završio prvi razred Tehničke škole, tokom čitave godine trenira na rijeci Vrbas vozeći kajak i sprema se za ovo takmičenje.

Andrej Zamolo i ove godine je odnio titulu šampiona u kategoriji seniora, i to 19. put.

Kao trener u Dajak klubu Banjaluka ističe da je ponosan što vlada veliko interesovanje mladih da nauče vožnju ovog čamca.

"Radujemo se što se svake godine za trku prijavi mnogo juniora, a ove godine čak 12. Kroz školu dajakaštva i ostalih naših projekata uspjeli smo da zainteresujemo mlade ljude da se uključe u ovu banjalučku vještinu", kazao je Zamolo.

Zlatko Kivač odnio je pobjedu u kategoriji veterana, u kojoj se takmičilo njih devet.

Ove godine u tri kategorije u trci dajak čamaca učestvovalo je više od 30 takmičara.

U okviru "Ljeta na Vrbasu", koje traje do 30. jula, biće održani i profesionalni turniri u odbojci na pijesku i fudbal na pijesku na sportskim terenima "Aquane".

Zmaj najneobičnije plovno vozilo

U okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu", nakon duge pauze, održan je izbor najneobičnijeg plovnog vozila na Vrbasu.

Za pobjednika je izabran rad osmogodišnjaka Demijana Panića, koji je uz očevu pomoć napravio objekat u obliku zmaja.

"Trebalo nam je tri dana da završimo rad. Napravili smo ga kombinacijom stiropora, kartona i plastike", kazao je Demijan.

Zoran Babić, predsjednik žirija za izbor najneobičnijih plovila, rekao je da su za ovo takmičenje bila prijavljena četiri takmičara.

"Odabir pobjednika nije bio težak. Odlučili smo da to bude zmaj, jer je u izradu ovog objekta uloženo najviše truda", rekao je Babić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije