Banja Luka

Uskoro početak gradnje centralnog spomen-obilježja poginulim borcima VRS u centru Banjaluke

BANJALUKA - Za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u centru Banjaluke stvoreni su svi preduslovi, nakon što su krajem prošle godine riješeni imovinski odnosi, rekao je banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Gavranović je izjavio Srni da će početak gradnje kompleksa biti poznat u daljim razgovorima sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite, odnosno Vladom Republike Srpske, koja će finansirati ovaj projekat.

On je naveo da se sa predstavnicima Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci, koji je bio zadužen za izradu projektne dokumentacije, razgovaralo o mogućnostima fazne realizacije projekta i o predračunskoj cijeni radova.

Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske potpisali su Sporazum o izgradnji centralnog spomen-obilježja kojim je predviđeno da lokalna zajednica obezbijedi lokaciju i 150.000 KM za izradu projektne dokumentacije.

Gavranović je istakao da je grad ispunio svoje obaveze.

Centralno spomen-obeležje borcima Vojske Republike Srpske, poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, planirano je da bude izgrađeno na platou između Bulevara cara Dušana, ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Teodora Kolokotronisa i Zdravka Čelara.Predviđena je izgradnja spomen-sobe i parka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije