Banja Luka

Veselo ispratili proslavu za pamćenje

Veselo ispratili proslavu za pamćenje
Veselo ispratili proslavu za pamćenje

Učenici Tehnološke škole u utorak veče okupili su se na Trgu Krajine i u parku "Petar Kočić" kako bi započeli s proslavom mature, a ni kiša koja je padala u toku dana nije im pokvarila divno raspoloženje u noći za pamćenje.

Obučeni u svečane haljine i elegantna odijela, maturanti su prošli centralnom gradskom ulicom, a najljepši ukrasi su bili osmijesi na njihovim licima.

Slavlje su započeli uz muziku i ples. Blicevi fotoaparata su sijevali na sve strane jer su najmiliji željeli da imaju fotografiju za uspomenu.

U hotelu "Bosna" je specijalno za njih bila organizovana proslava na kojoj su ostali do jutarnjih časova. Maturanti kažu da nikad neće zaboraviti druženja iz školskih učionica, ali ni profesore. Mnogi već razmišljaju o upisu fakulteta i ulasku u nešto ozbiljnije životne vode.

Maturantkinja Dragana Kondić, hemijski tehničar, kaže nam da će školovanje nastaviti na Prirodno-matematičkom fakultetu.

"Bila sam primjerna učenica, bježanje sa časova neće mi nedostajati, ali će mi nedostajati školski prijatelji i profesori s kojima smo se moj razred i ja ponekad i voljeli našaliti", kaže Dragana.

Buduća studentkinja medicine Gorjana Dukić na proslavu mature došla je s roditeljima i rodbinom i drugarima koji su je otpratili do hotela.

"Žao mi je što završavam srednju školu, ali se radujem isto tako budućnosti i studiju medicine", ističe Gorjana.

Jovan Kalajdžić kaže da će mu nedostajati drugari, ali se nada da ovo nije kraj druženja te da će im se životni putevi i dalje ukrštati.

Dejan Čutura, direktor Tehnološke škole, rekao je da su na proslavi mature učestvovala 204 učenika. Maturanti su, kako dodaje, uživali u proslavi i sve je prošlo u najboljem redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije