Banja Luka

Voda za stotine banjalučkih domaćinstava

Voda za stotine banjalučkih domaćinstava
Voda za stotine banjalučkih domaćinstava

Mještani banjalučkog naselja Potok u mjesnoj zajednici Obilićevo II, te naselja Zrnići i Ševe u mjesnoj zajednici Piskavica mogu očekivati ove godine rješenje problema vodosnabdijevanja, što znači da će stotine domaćinstava napokon dobiti vodu.

Za ove projekte, kako su nam potvrdili iz Gradske uprave, planirano je 350.000 maraka.

''U toku je izrada urbanističko-tehničkih uslova, nakon čega će se pristupiti izradi projektne dokumentacije. Po završetku projektne dokumentacije, te sprovedene javne nabavke za izbor izvođača, pristupiće se izvođenju radova'', saopšteno je iz Gradske uprave.

Vanja Janča, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo II, rekao nam je da pet ulica u ovom naselju ima problem vodosnabdijevanja, te da ljeti uopšte nemaju vode.

''Problem je posebno izražen ljeti, pa se ljudi  snalaze i dovoze cisternama vodu, a veoma je loš put i uspon je veliki pa je otežano dovoženje", rekao je Janča.

Za MZ Piskavica, kako saznajemo od nadležnih, u toku ovog mjeseca biće pokrenuta procedura za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Procijenjena vrijednost za izgradnju sekundarne vodovodne mreže za naselja Zrnići i Ševe iznosi 180.000 KM.

Nenad Šibarević, predsjednik MZ Piskavica, rekao je da su nedavno završena četiri kilometra vodovodne mreže u zaseoku Babići, u Donjoj Piskavici, te da su ti radovi ostali iz prošle godine.

''Projektom za naselja Zrnići, Ševe i Kesere oko stotinu domaćinstava imaće riješen problem vodosnabdijevanja'', kazao je Šibarević.

Kanalizacija u planu

Za izgradnju fekalne i oborinske kanalizacije na području grada u ovoj godini, prema Programu uređenja građevinskog zemljišta, planirano je izdvajanje 186.000 KM. Mještani naselja Kočićev vijenac, Pobrđe i Ada, koji godinama muku muče sa neriješenom kanalizacijom, sada će dijelom riješiti probleme.

Prema riječima Darka Sabljića, predsjednika Savjeta MZ Kočićev vijenac,  ovo pitanje pokrenuto je još prije tri godine kao prioritet ove MZ.

LJ.R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije