Banja Luka

Vučević posjetio školu "Kosovo i Metohija": Banjaluku doživljavamo kao naš grad

Vučević posjetio školu "Kosovo i Metohija": Banjaluku doživljavamo kao naš grad
Foto: Dijana Petrušić | Vučević posjetio školu "Kosovo i Metohija": Banjaluku doživljavamo kao naš grad

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i premijer Republike Srpske Radovan Višković zajedno sa ministrom odbrane Republike Srbije Milošem Vučevićem i gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem posjetili su novoizgrađenu školu "Kosovo i Metohija" u banjalučkom naselju Ada.

Ova škola počela je sa radom prije nekoliko mjesec i donacija je Srbije.

Vučević je čestitao svim građanima Banjaluke Dan grada.

"Svi mi bez obzira sa koje strane rijeke Drine dolazimo u Banjaluku doživljavamo je kao naš grad", rekao je Vučević, dodajući da je ovo lijep povod da se obiđe ova škola.

"Srbija će biti uz Republiku Srpsku kada je situacija nešto lakša, ali i kada je teža. Naravno da ćemo zajedno da nastavimo raditi na projektima koji poboljšavaju način života naših građana", kazao je Vučević.

Stanivuković je rekao je najljepši način da se obilježi Dan grada, upravo posjeta ovoj školi.

"Veličanstvo je danas vidjeti jednu ovakvu školu koja je izgrađena u naselju Ada, ova škola je najmodernija u Republici Srpskoj", kazao je Stanivuković.

Kako je rekao, škola postoji samo nekoliko mjeseci, a već je istorijska, i to iz nekoliko razloga.

"Prvi razlog je taj što je ona plod ljubavi Srbije i Banjaluke i Republike Srpske, a drugo je taj što nosi naziv Kosovo i Metohija, što je poruka našoj bratskoj Srbiji da čuvamo svaki pedalj naše bratske zemlje", kazao je Stanivuković.

Kako je dodao,  Banjaluka je nakon 22 godine dobila novu školu i to uz donaciju Srbije, dodajući da će ove godine uz donaciju Vlade Srpske dobiti još jednu novu školu na Paprikovcu.

Radovan Višković, premijer Republike Srpske, rekao je da je Banjaluka danas mnogo bolji grad u odnosu kada se to pogleda na godine prije.

"Banjaluka je mnogo bolji grad danas nego prije 15 godina. Vlada Srpske je zajedno sa gradom Banjaluka realizovala mnogo projekata, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti", kazao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije