Banja Luka

Za obnovu lokalnih puteva oko 460.000 KM

Za obnovu lokalnih puteva oko 460.000 KM
Foto: Ilustracija | Za obnovu lokalnih puteva oko 460.000 KM

BANJALUKA - Pored obnove gradskih saobraćajnica, radi se i na rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva. U toku sedmice radovi se nastavljaju na lokalnom putu u Radosavskoj i pravcu Jankovića - groblje.

Tokom mjeseca obnovljeni su i putni pravci Doline - Škorina kuća, Osoje - Markovići - Petkovići, Vučenovići - Čubrilovići - Stara crkva, Račići - Makivići, Prnjavor - Petrovići, OŠ Obrovac - Bosančići, put za Koprene.

"U okviru radova izvršena je zamjena slabonosivog tla, izrađen tamponski sloj, te iskop odvodnih kanala. Nakon završenih pripremnih radova, izvršeno je asfaltiranje puta", kažu u Odjeljenju za saobraćaj i dodaju da je izvođač "MG Mind", te da je za rekonstrukciju grad izdvojio 376.145 KM.

U sklopu redovnog održavanja, obnovljeni su pravci Borkovići - Radosavska, Potkozarje - Verići, Verići - magistralni put M4, Saračica - Goleši, Saračica - Mihajlovići, put za Priječane, Kuljani - Barlovci i put za Motike, dok su u toku radovi sanacije lokalnog puta Babići - Piskavica. Izvođač radova na redovonom održavanju je "Građenje Đurić", a vrijednost radova 86.714 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije