Banja Luka

Za podsticaje u Banjaluci milion maraka

Za podsticaje u Banjaluci milion maraka
Za podsticaje u Banjaluci milion maraka

BANJALUKA - Centar za razvoj i unapređenje sela Banjaluka raspisao je javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede, a u gradskom budžetu za podsticaj poljoprivredne proizvodnje ove godine planirano je milion KM.

Sredstva po ovom pozivu dodjeljivaće se za sufinansiranje voćarske proizvodnje i proizvodnje u zaštićenim prostorima, sistema za navodnjavanje i protivgradne zaštite, izgradnje hladnjača i sušara i objekata za uzgoj stoke, te za nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije.

Pravo na podsticajna sredstva mogu ostvariti pravna i fizička lica koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na području Banjaluke, koja raspolažu poljoprivrednim površinama dovoljnim za obavljanje djelatnosti i posjeduju obradivo zemljište na području grada.

Zahtjev za dodjelu podsticajnih sredstava, sa prijavom, zainteresovani treba da dostave na adresu Centar za razvoj i unapređenje sela - Poljoprivredna služba, Jug Bogdana 6, Banjaluka ili lično, predajom u kancelariji Poljoprivredne službe Centra radnim danom od 9.00 do 15.00 časova.

Javni poziv Centra za razvoj i unapređenje sela Banjaluka otvoren je do 22. maja.

Maksimalan iznos pojedinačnog podsticaja za ovu godinu je 15.000 KM, a podsticaji će biti isplaćeni krajem juna ili početkom jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije