Banja Luka

Zahvalni na lijepim danima u školi

Zahvalni na lijepim danima u školi
Zahvalni na lijepim danima u školi

BANJALUKA - Poljoprivredne škole i SŠC "Gaudeamus" proslavili su u četvrtak naveče kraj srednjoškolskog obrazovanja proslavom koju će dugo pamtiti.

Trg Krajine od 19 časova pretvorio se u trg mladosti, a sa kojeg su se maturanti u najljepšim haljinama i odijelima, sa osmijehom na licu uz bliceve fotoaparata, svečanim defileom uputili prema hotelu "Bosna".

SŠC "Gaudeamus" ispratio je 19 maturanata prve generacije, koji su se na proslavi predstavili pred profesorima i iznijeli iskustva tokom školovanja.

"Njihovo obraćanje bilo je s puno zahvalnosti, ponosni smo na njih. Većina naših učenika nastaviće svoje obrazovanje", izjavila je Nada Damjanović, direktorka za nastavu.

Svi maturanti se slažu u jednom, kako će im nedostajati prijatelji i profesori.

"Srećan sam što sam završio četiri godine školovanja, želja mi je da upišem kriminalistiku, a naravno, žao mi je što se sve završava zbog drugara, ali i profesora", rekao je Sandi Grgić, maturant poslovno-pravnog smjera.

I maturanti Poljoprivredne škole su slavili do dugo u noć.

"Ponosan sam na naših 250 maturanta, a zabava je protekla u najboljem redu", rekao je Edi Haneš, direktor Poljoprivredne škole.

Učenici nisu krili ushićenje, kao ni roditelji i prijatelji.

"Žao mi je što završavam školu zbog društva i profesora, ipak, oni su sa nama proveli četiri godine. Planiram da upišem Veterinarski falkultet u Beogradu, gdje ću upoznati nove ljude, a život ide dalje", rekao nam je Goran Borić, maturant Poljoprivredne škole.

Mnogi već osjećaju žal za školskim danima.

"Voljela bih da imam priliku ponoviti ove školske dane. Zasad nisam planirala dalje školovanje, a večeras će biti najbolji provod", kazala nam je prije proslave Bogdana Vučić, maturantkinja. 

(U ponedjeljak u "Nezavisnim" objavljujemo fotografije i tekst sa mature  učenika Tehničke škole).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije