Banja Luka

Zaobilazi ih sanacija rupa

Zaobilazi ih sanacija rupa
Zaobilazi ih sanacija rupa

BANJALUKA - Mještani Ulice Marka Miljanova, u naselju Lazarevo, kažu da su udarne rupe u ovoj ulici ogromne, te da su ruglo u naselju, zbog kojeg oštećuju i automobile.

Smatraju da je saniranje oštećenja na saobraćajnici minimum koji bi gradske vlasti trebalo da urade, ali da se na njihove apele niko ne oglašava. Naime, kažu da je prošle godine grupa mještana uputila dopis Gradskoj upravi tražeći da budu pokrpljene udarne rupe, ali da to do danas nije učinjeno.

"Rupe su ogromne, pogotovo na početku ulice, i predstavljaju ruglo. Takvo je stanje više od dvije godine i mislimo da je njihovo krpljenje minimum što može biti urađeno. Upućivali smo i dopis gradonačelniku, ali nikakav odgovor nismo dobili", rekao je mještanin, koji se predstavio samo kao Željko.

I ostali žitelji Ulice Marka Miljanova koje smo sreli kažu da razumiju da je kriza, ali da je krpljenje udarnih rupa malo ulaganje na koje čekaju godinama.

"Najgore je što se točak može odbiti. Rupe uopšte nisu male. Grad bi trebalo da pokrpi barem velike rupe. Može auto da se uništi, a mi registrovanjem auta plaćamo i održavanje puteva", kaže mještanin Milenko Grujić.

Slavka Luburić takođe kaže da stanje ulice odavno nije na zavidnom nivou.

"Ne može biti gore! Pogledajte samo od početka ulice pa dolje do kraja. Dosta auta prolazi, skoro svako vozi. Osim toga, trotoara nema, pa smo i mi pješaci primorani preskakati rupe", priča ona.

Prema Programu zajedničke komunalne potrošnje, za održavanje gradskih asfaltnih saobraćajnica tokom ove godine će biti izdvojeno 1.050.000 KM, a za održavanje gradskih makadamskih saobraćajnica 245.000 KM. Mještanima ove ulice, u kojoj ima više od 50 domaćinstava, ostaje da se i dalje nadaju i očekuju skoro krpljenje rupa.

Redovno održavanje

Radovi na redovnom održavanju gradskih asfaltnih saobraćajnica počeli su krajem februara i završeni su u naselju Kuljani, na putu za naselje Šargovac, u ulicama Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Pilanskoj, Frana Supila, Ivana Gorana Kovačića, Trive Amelice, Kralja Petra II i Milana Radmana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije