Banja Luka

Zatvorenici u KPZ-u Tunjice uče da rade na računarima

Zatvorenici u KPZ-u Tunjice uče da rade na računarima
Zatvorenici u KPZ-u Tunjice uče da rade na računarima

BANJALUKA - Kako bi se što lakše reintegrisali u društvenu zajednicu, za zatvorenike Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Tunjice u Banjaluci organizovan je dvomjesečni kurs informatike.

Riječ je o projektu informatičkog opismenjavanja koji sprovodi Udruženje Centar modernih znanja, a finansira Gradska uprava Banjaluka.

Obuka, koja je počela prije 20 dana, održava se dva puta sedmično u prostorijama KPZ-a Tunjice, a akcenat je stavljen na najznačajnije računarske programe Njord i Edžsel.

Prema riječima predsjednika udruženja i jednog od dva predavača Nebojše Macanovića, u prvoj sedmici obavljeni su motivacioni razgovori sa zatvorenicima, nakon čega je formirana grupa od 15 ljudi. Osim predavanja, zatvorenicima su podijeljene i brošure za učenje po sistemu korak po korak za navedene programe.

"Nabavljena su dva računara iz odobrenih sredstava, dok zavod raspolaže sa još tri računara, tako da se časovi odvijaju sa po tri polaznika na jednom računaru", objasnio je Macanović, apelujući na stanovnike koji imaju polovne računare, a ne koriste ih, da ih ustupe KPZ-u.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije