Banja Luka

Zlatna povelja za Gavranovića

Zlatna povelja za Gavranovića
Zlatna povelja za Gavranovića

BANJALUKA - Predstavnici Banjalučkog studentskog pozorišta danas su gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću uručili Zlatnu povelju pozorišta za doprinos u obnovi scene ovog pozorišta.

Gavranović je, nakon prijema koji je upriličio za predstavnike Banjalučkog studentskog pozorišta, novinarima rekao da je projekat obnove Banjalučkog studentskog pozorišta veoma značajan za tu ustanovu, ali i za ukupnu kulturnu scenu Banjaluke.

"Obnovili smo i uredili scenu pozorišta u Gospodskoj ulici i naša namjera je da u ovoj godini izvršimo opremanje tog prostora, za šta je potrebno oko 150.000 KM", dodao je Gavranović i izrazio nadu da će se ove godine naći sredstva da bi se taj projekat završio. 

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Goran Jokić istakao je da Banjaluka sada ima teatar u samom "srcu grada", te ocijenio da će to promijeniti sliku posjetilaca o ovom gradu i njegovim stanovnicima.

"Glavni radovi na obnovi scene su urađeni i ja sam ubijeđen da ćemo uskoro dobiti i svu potrebnu opremu. Mi već igramo predstave u našem obnovljenom teatru, a uskoro imamo i prvu premijeru na novoj sceni", rekao je Jokić.

Obnovljena scena Banjalučkog studenstkog pozorišta svečano je otvorena 20. februara, a pozorište će u subotu, 28. februara, premijerom predstave "Potop", otvoriti 39. sezonu.

Grad Banjaluka je u obnovu prostora Banjalučkog studenstkog pozorišta uložio 284.000 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije