BiH

Bez kabotaža na području Srpske i Srbije

Bez kabotaža na području Srpske i Srbije
Bez kabotaža na području Srpske i Srbije

BANJALUKA - Od 1. januara naredne godine, na autobuskim linijama prevoznicima iz Srbije neće biti dozvoljena kabotaža na području Republike Srpske (RS), odnosno BiH, a prevoznicima iz Srpske i BiH, neće biti dozvoljena kabotaža na području Srbije.

 "S obzirom na navedeno potrebno je da autobuske stanice i prevoznici iz RS organizuju rad shodno Sporazumu Savjeta ministara BiH i Vlade Savezne Republike Jugoslavije o međunarodnom prevozu putnika i stvari u drumskom saobraćaju od 29. oktobra 2002. godine i propisima iz oblasti drumskog saobraćaja", saopšteno je iz Privredne komore RS.  

Na sastanku Mješovite komisije, odnosno delegacija Srbije i BiH za međunarodni drumski prevoz putnika i stvari, koji je održan 3. i 4. juna ove godine u Beogradu, definisano je da se od 1. januara naredne godine, redovi vožnje na autobuskim linijama između Srbije i BiH održavaju u skladu sa Sporazumom Savjeta ministara BiH i Vlade Savezne Republike Jugoslavije o međunarodnom prevozu putnika i stvari u drumskom saobraćaju od 29. oktobra 2002. godine, kojim je, između ostalog, predviđeno da nema kabotaža na području dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije