BiH

Bez značajnijih promjena u rezultatima

Bez značajnijih promjena u rezultatima
Bez značajnijih promjena u rezultatima

SARAJEVO - Ognjen Tadić, kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS, dobio je 2.264 glasa, a Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP, 811 glasova birača koji su glasali poštom, u odsustvu, putem mobilnih timova, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP), objavljeno je danas na sajtu Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Prema podacima CIK-a, do sada su za predsjednika RS prebrojana 13.583 važeća glasačka listića koja su stigla poštom, 1.444 glasa u odsustvu, preko mobilnih timova i iz DKP mreže, te 181 potvrđeni glasački listić.

Josip Jerković, kandidat koalicije okupljene oko HDZ BiH, dobio je 3.483 glasa, a Sejfudin Tokić 3.418 glasova od ukupnog broja glasačkih listića koji se broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Ramiz Salkić, kandidat koalicije "Domovina", dobio je 3.132 glasa, Enes Suljkanović, kandidat SDP BiH, dobio je 773 glasa, a Amir Horić, kandidat BPS-a, 638 glasova.

Na osnovu prebrojanih glasova sa 94,65 odsto biračkih mjesta Milorad Dodik ima prednost od 9.590 glasova u odnosu na Ognjena Tadića.

Kada se na ove rezultate dodaju glasovi birača koji su glasali poštom, u odsustvu, putem mobilnih timova, u (DKP) i na potvrđenim listićima, Dodik je osvojio 287.538 glasova, a Tadić 279.401.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije