BiH

Bezbjednost izbornog procesa bila na visokom nivou

Bezbjednost izbornog procesa bila na visokom nivou
Bezbjednost izbornog procesa bila na visokom nivou

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH zahvalila je svima u BiH na podršci u sprovođenju lokalnih izbora 2016. godine i posebno na aktivnostima u vezi sa bezbjednošću izbornog procesa.

Sprovođenjem ponovljenih izbora u opštini Stolac 19. februara aktivnosti u vezi sa organizacijom i sprovođenjem lokalnih izbora 2016. godine, koje su počele u maju 2016. godine, ulaze u završnu fazu, saopšteno je danas iz CIK-a BiH.

Navodi se da su višemjesečni napori na organizaciji, koordinaciji i sprovođenju izbornih aktivnosti zahtijevali visok nivo profesionalizma i fleksibilnosti svih institucija i pojedinaca uključenih u ovaj proces.

CIK BiH izražava svoju zahvalnost Ministarstvu bezbjednosti BiH, entitetskim i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, Policiji Brčko distrikta, svim bezbjednosnim agencijama i pojedincima koji su bili uključeni u proces obezbjeđivanja objekata, distribucije izbornog materijala i drugih izbornih aktivnosti.

Posebnu zahvalnost CIK BiH upućuje Radnoj grupi za praćenje realizacije zadataka iz nadležnosti institucija i policijskih tijela BiH u vezi sa sprovođenjem Lokalnih izbora u BiH u oktobru prošle godine, kao i Operativnom štabu akcije "Lokalni izbori 2016", koji je koordinisao operacije na terenu i efikasnim djelovanjem, sposobnošću prilagođavanja promjenama i brzim reakcijama obezbijedio povjerenje učesnika izbornog procesa.

Od početka izborne kampanje, pa do danas, CIK BiH redovno je dobijao izvještaje o stanju bezbjednosti na terenu i bio informisan o svim bezbjednosnim aspektima izbornog procesa.

Operativni štab akcije "Lokalni izbori 2016" uradio je izvrstan posao koordinacije distribucije i povrata izbornog materijala i opšta je ocjena da je cjelokupan posao obavljen u skladu sa najvišim standardima, a neočekivane situacije su prevazilažene u skladu sa datim okolnostima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije