BiH

Beznačajne promjene u rezultatima CIK-a

Beznačajne promjene u rezultatima CIK-a
Beznačajne promjene u rezultatima CIK-a

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH dopunila je danas preliminarne i nepotpune rezultate za sve nivoe vlasti, sa nekoliko hiljada glasova, a značajnijih promjena nije bilo.

Takođe, danas nismo uspjeli dobiti obrazloženje, zašto se u rezultatima za Predsjednika RS procenat prebrojanih i obrađenih glasova povećao za dva odsto, a da nijednom od kandidata nisu uračunati glasovi.

Broj osvojenih glasova za srpskog člana Predsjedništva BiH ostao je nepromijenjen,što znači da Mladen Ivanić, kandidat Saveza za promjene vodi sa 1939 glasova u odnosu na Željku Cvijanović, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP.

Razlika je ista i kada je izbor Predsjednika RS u pitanju gdje Milorad Dodik kandidat koalicije SNSD-DNS-SP ima podršku 286.279 birača, u odnosu na Ognjena Tadića koji ima 276.345 glasova.

Strankama za parlament BiH dodato je po nekoliko desetina glasova, ali većih promjena tako|e nije bilo.

Nakon obrađenih 91,44 odsto biračkih mjesta u RS, SNSD vodi sa 39,49 odsto osvojenih glasova, slijede SDS sa 33,43 odsto i PDP-NDP sa 7,48 odsto osvojenih glasova.

U Federaciji BiH obrađeno je 87,37 odsto biračkih mjesta, a SDA vodi sa 27,75 odsto osvojenih glasova, slijede Demokratska fronta sa 15,24 odsto, SBB sa 14,60 odsto, hrvatska koalicija predvoćena HDZ-om BiH sa 12,05 odsto glasova.

SDP BiH osvojio je 9,58 odsto glasova, HDZ 1990 4,11 odsto i BPS-Sefer Halilović  3,58 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije