BiH

Bosić: Promijeniti odnos prema opštinama

Bosić: Promijeniti odnos prema opštinama
Bosić: Promijeniti odnos prema opštinama

ŠEKOVIĆI - Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je večeras u Šekovićima da je potrebno promijeniti odnos prema opštinama i decentralizovati Republiku Srpsku.

"Moramo više novca upućivati opštinama da bi mogle odlučivati o tome kako zadovoljiti potrebe građana, jer su one u direktnom dodiru sa stanovnštvom koje traži pomoć", poručio je Bosić sa predizborne tribine u šekovićkom Domu kulture.

Prema njegovim riječima, vlast je pokazala da nema isti aršin prema svim opštinama u Srpskoj, a da su Šekovići jedna od njih, što se najbolje pokazalo tokom poplava.

Bosić je naveo da sadašnja vlast nije bila dobar domaćin republičkom budžetu, te da je dovela Srpsku u tešku situaciju, prije svega stalnim zaduživanjem, a ne podsticanjem proizvodnje i otvaranjem novih radnih mjesta.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić rekao je da ovo nisu promjene za bilo koju političku stranku, već   u cijeloj Srpskoj.

"Mislim da će građani Republike Srpske vrlo brzo nakon izbora vidjeti da su namjere Saveza za promjene bile potpuno iskrene", poručio je Tadić.

Na mitingu su predstavljeni kandidati SDS-a za Narodnu skupštinu Srpske, nosilac kandidatske liste u Izbornoj jedinici 7 Dragomir Vasić i kandidat za narodnog poslanika Slaviša Mrkajić, te Aleksandra Pandurević i Darko Babalj, kandidati za poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije