BiH

Bošnjaci pretukli srpskog povratnika

Bošnjaci pretukli srpskog povratnika
Bošnjaci pretukli srpskog povratnika

BOSANSKI PETROVAC - Vinko Stupar (56), povratnik u Bosanski Petrovac, pretučen je u četvrtak naveče u kafiću "Domino" u tom gradu.

Stupar je izjavio kako ga je prvo verbalno, a potom i fizički napala grupa od tridesetak mladića bošnjačke nacionalnosti.

"Incident se dogodio oko 22 časa kada su napadači od konobara zatražili da mu ne služi piće uz povike "Alahu egber", "Ne služi četnika", "Ne dajte četniku piće" i "Mi ćemo ga ionako sada zaklati", tvrdi Stupar.

On priča da je s njim u kafić ušao i srpski povratnik u Petrovac Drago Brkljač kog nisu napali. Nakon vrijeđanja mladići su, kaže, počeli da opkoljavaju sto za kojim je sjedio i vitlali su noževima.

Kada je Stupar ustao da izađe, kako dodaje, oborili su ga na pod i šutali ga po tijelu, glavi te udarali stolicama.

"Uspio sam da izađem na zadnji izlaz lokala, ali me dočekala veća grupa bošnjačkih mladića, koji su bili opkolili lokal i ulicu. Zahvaljujući tome što sam još bio priseban i što sam dobro poznavao svoj rodni kraj, nekako sam u posljednji momenat uspio da pobjegnem kroz prolaz između dva kioska, inače danas sigurno ne bih bio živ", priča Stupar.

On je naveo da je uspio da pobjegne do kafića "Lisac" iz kojeg su konobari zvali policiju, a njega zbrinuli u bolnici nakon čega je dao izjavu policiji.

"Prenoćio sam kod sestre, koja živi deset kilometara od Petrovca prema Bihaću, da bi me jutros sestrić prevezao u Banjaluku, gdje se drugi put u izbjeglištvu nalazim kod prijatelja", istakao je Stupar.

Stupar je u posljednje vrijeme bio u Beogradu, ali je u Bosanski Petrovac došao s namjerom da preda dokumentaciju na tender za obnovu spaljene kuće i ergele bosanskobrdskih konja u Petrovcu.

Nije mu, kaže, jasno otkud tolika mržnja ovih mladića, koje je poznavao dok su bili dječaci.

Uvjeren je da je napad na njega neko dobro isplanirao kako se nikada ne bi stvarno vratio u rodni kraj.

On očekuje da će policija podnijeti krivičnu prijavu protiv napadača.

Napadnut taksista u Srebrenici

Dvojica nepoznatih mladića pretukla su juče u srebreničkom naselju Soloćuša taksistu Milu Stanojevića iz Zalazja.

Nakon što mu je zbog rasjekotine na čelu ukazana prva pomoć u Domu zdravlja, Stanojević je sanitetskim vozilom odvezen u Opštu bolnicu u Zvorniku.

"Krenuo sam svojim taksi vozilom oko 14 časova iz Srebrenice prema Bratuncu. Nisam imao putnika u autu. Iza mene su na motoru išla dvojica mladića, koji su počeli da luduju obilazeći me i presrećući. Zaustavio sam auto i pitao ih zašto to rade", izjavio je Stanojević i dodao da su mladići, psujući mu "srpsko dijete" i uz riječi "znamo da si četnik sa Zalazja, zaklaćemo te u Potočarima" fizički nasrnuli na njega.

"Osjetio sam da mi niz obraze lije krv kada me jedan od njih dvojice udario nekim predmetom po glavi", kazao je Stanojević i dodao da je, kad se pribrao, otišao u srebreničku policiju, a potom u Dom zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije