BiH

Brčkalo: Iduća sedmica ključna za formiranje vlasti

Brčkalo: Iduća sedmica ključna za formiranje vlasti
Brčkalo: Iduća sedmica ključna za formiranje vlasti

BANJALUKA - Član Predsjedništva PDP-a Miroslav Brčkalo ocijenio je da je iduća sedmica ključna, jer će biti dosta jasnija slika u vezi sa konstituisanjem vlasti u Federaciji BiH i sa zajedničkom izjavom Predsjedništva BiH za prihvatanje reformi na putu ka EU.

"Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je i lider PDP-a, htio je da bude dio rješenja, a ne dio problema. Ubijeđeni smo da se u toj izjavi adekvatno štite interesi Republike Srpske", rekao je Brčkao novinarima u Banjaluci, nakon redovne sjednice Predsjedništva PDP-a u Banjaluci.

Brčkalo, koji je i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ocijenio je da SNSD "političkim prepucavanjima" pokušava da što više prolongira usaglašavanje izjave i proces konstituisanja vlasti da bi članovi te stranke što duže ostali na pozicijama u Savjetu ministara BiH.

Govoreći o nedavnoj ostavci ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Borisa Tučića, Brčkalo kaže da se može desiti da zbog ostavke dođe do prenošenja ovlaštenja sa ministra na njegovog zamjenika, koji može dati saglasnost na izvoz municije iz BiH u Ukrajinu. / 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije