BiH

Brkić: Predanost NATO vrijednostima

Brkić: Predanost NATO vrijednostima
Brkić: Predanost NATO vrijednostima

SARAJEVO - Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Josip Brkić rekao je da je evroatlantska integracija strateški spoljnopolitički cilj BiH, koja, kao zemlja partner, pokazuje predanost NATO vrijednostima na najkonkretniji način - slanjem vojnika u mirovne misije i operacije širom svijeta.

Obraćajući se na otvaranju izložbe fotografija "20 godina prisutnosti NATO u BiH" u NATO štabu u Briselu, Brkić je istakao da je ova izložba prilika da se reflektuje napredak učinjen na tom putu.

Brkić, koji je i predsjedavajući Komisije za NATO-integracioni proces BiH, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što su prepoznata nastojanja BiH u borbi protiv terorizma na globalnom nivou, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Prema njegovim riječima, napredak BiH na reformskom putu potvrđen je i predajom kredibilne aplikacije BiH za članstvo u EU.

"Evidentno je da su EU i NATO integracije komplementarni procesi sa zajedničkim ciljem izgradnje trajnog mira, sigurnosti, institucija i ekonomskog prosperiteta", istakao je Brkić.

Izložba u Briselu nastavak je izložbe održane prošlog mjeseca u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije