BiH

Čavić: Protesti u FBIH sa političkom pozadinom

Čavić: Protesti u FBIH sa političkom pozadinom
Čavić: Protesti u FBIH sa političkom pozadinom

BANJALUKA - Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić ocijenio je da su protesti u Federaciji BiH postali predmet političke manipulacije građana u tom entitetu.

Čavić je rekao da su protesti u FBiH rezultat potpunog nezadovoljstva ekonomskom i socijalnom situacijom i da u početku nisu imali političku organizovanost.

"Ono što se desilo kasnije sa paljenjem institucija u FBiH je politička manipulacija građana u tom entitetu. Ti događaji su postali i predmet manipulacija u Republici Srpskoj", rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

On je osudio izjavu bivšeg ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića koji je rekao da su zgradu Predsjedništva BiH zapalili navijači "Slavije" iz Istočnog Sarajeva, nazvavši je potpunom neistinom.

"Takve izjave su poziv na etnički sukob. Podržavam policiju Srpske koja je svoje snage u Istočnom Sarajevu podigla na viši nivo spremnosti kako ne bi došlo do sukoba. Ahmetović ne bi trebao više da se bavi politikom, jer je sklon izazivanju međuetničkih sukoba", naglasio je Čavić.

On smatra da je potrebno promjeniti Izborni zakon BiH, da se odmah raspišu izbori i pruži šansa građanima Srpske da se odluče ko će u naredne četiri godine voditi Republiku Srpsku.

Čavić je rekao da se nije odazvao pozivu predsjednika Srpske Milorada Dodika na sastanak predstavnika političkih partija iz Srpske koji je juče održan u Banjaluci, ističući da više ne želi da bude dekoracija u okupljanju političkih snaga u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije