BiH

Čavić: Škeljić bio prinuđen da preduzme mjere štednje

Čavić: Škeljić bio prinuđen da preduzme mjere štednje
Čavić: Škeljić bio prinuđen da preduzme mjere štednje

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da je načelnik opštine Kneževo/Skender Vakuf Bore Škeljić, protiv koga je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske nadležnom tužilaštvu podnijelo izvještaj jer je smanjio plate zaposlenima u toj opštini, bio prinuđen da preduzme mjere štednje.

Čavić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Škeljić radio u interesu opštine, a da se prijavom protiv njega nastoji "spriječiti utvrđivanje istine o djelovanju prethodnog načelnika i skupštinske većine".

Prema njegovim riječima, prethodnik Škeljića, Čedo Vuković iz SNSD-a, je tokom četiri godine mandata ovu lokalnu zajednicu zadužio za više od 15 miliona KM.

Čavić je dodao da do danas nema nijednog izvještaja Tužilaštva o tome šta je preduzeto u vezi sa šest podnesenih krivičnih prijava od lokalne vlasti u Kneževu/Skneder Vakufu protiv Vukovića.

Lider NDP-a je takođe zapitao da li je premijeru Srpske Željki Cvijanović poznato da je šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović u Švajcarskoj od septembra 2011. do 2012. godine bio član borda direktora "Komsar enerdži trejdinga", firme koja je vlasništvo Rašida Serdarova i koja treba da gradi blok tri Termoelektrane /TE/ Ugljevik.

Čavić je rekao da se Perović na veb strani "NJeftgazinkora" od 30. jula 2010. godine pojavljuje kao član savjeta direktora akcionarskog društva Upravnog odbora "NJeftgazinkora", koji je privatizovao naftnu industriju Republike Srpske.

On ističe da je riječ o sukobu interesa, navodeći da će se lično zalagati da ruski investitori, prije svega "Zarubežnjeft", kao velika državna kompanija ostane u vlasničkom odnosu bez ikakve promjene kada je u pitanju Rafinerija Brod, ali da se "nepravilnosti koje postoje moraju rasčistiti kad dođe nova vlast".

Osvrćući se na činjenicu da Vojislava Gligića nema na kandidatskim listama NDP-a, Čavić je rekao da je Gligić sam izrazio želju da ne bude na listi za Narodnu skupštinu, jer smatra da treba dati šansu drugima, ali da će zauzimati i dalje "odgovarajuće mjesto u predstavljanju stranke i javnim institucijama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije