BiH

Čavić traži istragu o snimku

Čavić traži istragu o snimku
Čavić traži istragu o snimku

BANJALUKA - Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, podnio je danas krivičnu prijavu protiv NN lica radi utvrđivanja autentičnosti snimka za koji pojedini mediji tvrde da predstavlja razgovor Željke Cvijanović, predsjednika Vlade RS, o navodnoj kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS, i za krivično djelo političke korupcije.

Čavić, koji je danas tim povodom organizovao pres-konferenciju, rekao je da on nema sumnje da je snimak autentičan, ali da daje za pravo Cvijanovićevoj da ona sumnja u njegovu autentičnost.

"Podnio sam prijavu protiv NN lica za koja sumnjam da su dali ili primili mito na temelju ovog audio-snimka glavnom tužiocu Želimiru Lepiru, direktoru Policije RS Gojku Vasiću i odgovornim osobama u SIPA i tražimo da se iskoriste svi kapaciteti i utvrde činjenice u vezi s ovim neviđenim skandalom", naglasio je Čavić.

Dodao je da se za podnošenje prijave odlučio nakon konsultacija sa ostalim članovima Saveza za promjene zato što je, kako je rekao, jasno da istraga Ministarstva unutrašnjih poslova ide samo u pravcu krivičnog djela neovlaštenog snimanja, a ne krivičnog djela političke korupcije.

"Ovo što se desilo baca sumnju na cijelu NS RS i svih nas 36 ili 41 poslanik automatski spada u kategoriju onih koji su potencijalno kupljeni, i zato želimo da se sve istraži", naglasio je Čavić.

Na pitanje da li sumnja da je Vojin Mitrović, poslanik NDP-a koji je navodno prešao u SNSD, jedan od "kupljenih", Čavić je rekao da personalno ne dovodi u sumnju nikoga. Mitrović danas nije odgovarao na naše pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije