BiH

Čović: Igramo se sa resorima, večeras odluka

Čović: Igramo se sa resorima, večeras odluka
Čović: Igramo se sa resorima, večeras odluka

SARAJEVO - Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da će se večeras pokušati završiti sa pregovorima o formiranju vlade Federacije BiH (FBiH).

Čović je rekao da je danas već razgovarao sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, koji mu je iznio prijedlog SDA i DF-a, a on njemu stav HDZ-a BiH da o nekim pozicijama ne može biti rasprave, dok o nekim drugim, kada je u pitanju vlada FBiH, može biti razgovarano.

"Igramo se sa resorima, da pojednostavim, ali pošto je sve još maglovito i tajnovito za mene, kako da vam sada to komentarišem", rekao je Čović novinarima.

On je potvrdio da će razgovori među koalicionim partnerima biti nastavljeni danas iza 16.00 časova, te da će večeras konačno biti rečeno javnosti da li se želi formirati vlast odmah ili od te vlasti i partnera nema ništa.

"To ćete imati večeras 99 odsto", rekao je Čović.

On je napomenuo da večeras mora biti razjašnjeno sve, da se sutra ne bi dogodilo da se nešto drugo iznese javnosti i izigra dogovor.

"Ne može biti više dogovora u rukavicama i ispod stola. Sve moramo staviti na sto, razjasniti. Nadam se da ćemo to završiti večeras", rekao je Čović.

On je napomenuo da HDZ ni u kom slučaju ne odustaje od pozicije ministra finansija FBiH.

Srna nezvanično saznaje da je trenutno u toku susret Izetbegovića i člana Predsjedništva DF-a Damira Bećirovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije