BiH

Čović: Obezbijediti legitimno predstavljanje hrvatskog naroda

Čović: Obezbijediti legitimno predstavljanje hrvatskog naroda
Foto: Anadolija | Čović: Obezbijediti legitimno predstavljanje hrvatskog naroda
Srna

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović istakao je tokom predavanja u Zagrebu da se na svim nivoima vlasti u BiH mora obezbijediti legitimno predstavljanje hrvatskog naroda, kroz potpuno ostvarenje načela konstitutivnosti, odnosno ravnopravnosti, istovremeno poštujući principe i osnovne vrijednosti EU i poštivanja ljudskih prava.

"Da bi se zaštitila kolektivna prava u BiH, moraće se tražiti aranžman kojim bi se uspostavila ravnoteža između građanskog i kolektivno-etničnog uređenja, da se ne bi napravila diskriminacija prema bilo kom pojedincu ili grupi", istakao je Čović na predavanju u palati Hrvatske akademije nauka i umjetnosti.

Na predavanju o temi "O ljudskim pravima u BiH, sa posebnim osvrtom na status konstitutivnog hrvatskog naroda", Čović se osvrnuo i na problem iseljavanja stanovništva iz BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"Svi zajedno moramo tražiti rješenje ovog problema", poručio je Čović, a kao jedno od rješenja naveo je promjenu koncepta obrazovanja u BiH i prilagođavanje tržištu rada.

Čović je ocijenio da BiH mora sama modernizovati obrazovni sistem i ponuditi nova znanja, prije nego što neko drugi, integracionim procesom ulaska u EU, od nje to zatraži prilagođavanje

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije