BiH

Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inženjerske akademije

Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inženjerske akademije
Foto: N.N. | Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inženjerske akademije

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, izabran je za redovnog člana Međunarodne inženjerske akademije na redovnoj godišnjoj konvenciji, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ova akademija, jedna od najuglednijih evropskih institucija iz područja tehničkih nauka, utemeljena je 1991. godine i uključuje nacionalne akademije inženjeringa, odjeljenja i predstavništva širom svijeta, a osnovne smjernice određene su posebnim potrebama razvoja svake od zemalja članica.

Osnivanjem Srednjevropskog odjeljenja Međunarodne tehničke akademije sa sjedištem u Beču 2013. godine, Čović je primljen u dopisno članstvo, među prvih 13 članova iz različitih dijelova svijeta kojima su dodijeljene diplome i medalje.

Osnovni koncept Akademije zasniva se na jačanju tehničkog i inženjerskog potencijala zemalja članica, s ciljem poboljšanja duhovnih, ekonomskih, ekoloških i društvenih aspekata života.

Akademija trenutno ima više od 1.300 članova iz više od 40 zemalja svijeta, među kojima su premijeri i predsjednici zemalja, istaknuti naučnici, javne ličnosti, te čelnici velikih naučnih i industrijskih struktura.

Uspješan rad članova Akademije stekao je veliko međunarodno priznanje i zbog toga je ova akademija jedna od vodećih u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije