BiH

Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma

Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma
Foto: Anadolija | Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma
Srna

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" u Briselu da BiH ostaje snažno opredijeljena globalnoj borbi protiv terorizma.

Crnadak je naglasio da će BiH nastaviti da podržava Koaliciju, te da će u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da pomaže i u formi materijalne pomoći, navodeći kao primjer dosadašnje donacije od oko 1.100 tona municije za iračku vojsku, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

On je predstavio do sada donesena zakonska rješenja BiH koja se odnose na sprečavanje odlaska na strana ratišta, strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma i onemogućavanja finansiranja terorističkih aktivnosti.

S tim u vezi, Crnadak je naveo da odlučna primjena zakonodavstva, a samim tim i sankcionisanje svih onih koji učestvuju u stranim vojnim formacijama, ima za posljedicu da je došlo do značajnog smanjenja broja državljana BiH angažovanih na stranim ratištima.

On je dodao da je od velike važnosti da svoju ulogu ispunjavaju nadležne institucije i agencije na nivou BiH, ali i na nivou Republike Srpske i FBiH, što omogućava da BiH bude efikasna i uspješna u svojim antiterorističkim nastojanjima.

Pozivajući na stalnu potrebu poboljšanja saradnje između zemalja Koalicije, Crnadak je naveo da se u BiH vjeruje da će borba protiv zla terorizma biti dugotrajna i da se uporedo mora nastaviti i borba koju progresivna društva vode u pravcu eliminacije nepravde i nejednakosti, siromaštva i nedostatka osnovnih ljudskih sloboda.

Na otvaranju konferencije obratili su se državni sekretar SAD Majkl Pompeo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i premijer Iraka Hajder al Abadi.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Turčin do kostiju

tako je Živio Crni moj (hehe)

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije