BiH

Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma

Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma
Foto: Anadolija | Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma
Srna

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" u Briselu da BiH ostaje snažno opredijeljena globalnoj borbi protiv terorizma.

Crnadak je naglasio da će BiH nastaviti da podržava Koaliciju, te da će u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da pomaže i u formi materijalne pomoći, navodeći kao primjer dosadašnje donacije od oko 1.100 tona municije za iračku vojsku, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

On je predstavio do sada donesena zakonska rješenja BiH koja se odnose na sprečavanje odlaska na strana ratišta, strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma i onemogućavanja finansiranja terorističkih aktivnosti.

S tim u vezi, Crnadak je naveo da odlučna primjena zakonodavstva, a samim tim i sankcionisanje svih onih koji učestvuju u stranim vojnim formacijama, ima za posljedicu da je došlo do značajnog smanjenja broja državljana BiH angažovanih na stranim ratištima.

On je dodao da je od velike važnosti da svoju ulogu ispunjavaju nadležne institucije i agencije na nivou BiH, ali i na nivou Republike Srpske i FBiH, što omogućava da BiH bude efikasna i uspješna u svojim antiterorističkim nastojanjima.

Pozivajući na stalnu potrebu poboljšanja saradnje između zemalja Koalicije, Crnadak je naveo da se u BiH vjeruje da će borba protiv zla terorizma biti dugotrajna i da se uporedo mora nastaviti i borba koju progresivna društva vode u pravcu eliminacije nepravde i nejednakosti, siromaštva i nedostatka osnovnih ljudskih sloboda.

Na otvaranju konferencije obratili su se državni sekretar SAD Majkl Pompeo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i premijer Iraka Hajder al Abadi.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Turčin do kostiju

tako je Živio Crni moj (hehe)

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije