BiH

Crnadak: Oko 4.000 izbjeglica u BiH traži pomoć

Crnadak: Oko 4.000 izbjeglica u BiH traži pomoć
Foto: MIP BiH | Crnadak: Oko 4.000 izbjeglica u BiH traži pomoć
Srna

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas u Milanu da se o bezbjednosti u BiH i regionu ne može govoriti bez spominjanja problema migracija.

"U BiH je ove godine stiglo 22.000 izbjeglica, tražilaca azila i migranata, od kojih 4.000 trenutno traži humanitarnu pomoć, što stvara teške terete za kapacitete u BiH", rekao je Crnadak, koji učestvuje na 25. sastanku Ministarskog savjeta OEBS-a.

Crnadak je rekao da je, zahvaljujući finansijskim sredstvima Evropske unije, većina migranata zbrinuta i smještena u objekte, ali da je potrebna dodatna pomoć i smještaj.

On je pozdravio napore italijanskog predsjedavanja OEBS-u da temu saradnje na rješavanju problema migranata u mediteranskom regionu stavi u fokus svog jednogodišnjeg predsjedanja, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je naglasio da Bosna i Hercegovina daje veliki značaj unapređenju saradnje sa susjedima, posebno na zajedničkom putu ka članstvu u EU i dodao da će BiH nastaviti dijalog i saradnju s OEBS-om i svim zemljama članicama.

U obraćanju ministrima spoljnih poslova zemalja članica OEBS-a, na plenarnom zasjedanju, Crnadak je istakao da je i ova godina u svijetu obilježena oružanim sukobima, političkim tenzijama, ekstremizmom, terorizmom, migracijama, sajber prijetnjama i organizovanim kriminalom koji narušavaju društveni i privredni napredak i razvoj, te da zbog toga, OEBS ima obavezu da i dalje bude važna platforma za rješavanje i raspravu o navedenim izazovima.

Crnadak će se u petak u Milanu sastati sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Harlemom Desirom.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije