BiH

Crnadak: Stavovi Tomašićeve nanose ogromnu štetu

Crnadak: Stavovi Tomašićeve nanose ogromnu štetu
Crnadak: Stavovi Tomašićeve nanose ogromnu štetu

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak najoštrije je osudio izjavu predsjednice Hrvatske konzervativne stranke i članice Evropskog parlamenta Ruže Tomašić u kojoj prijeti i vrijeđa Srbe kao narod.

Crnadak tvrdi da je riječ o fašističkoj izjavi kojom se jedan narod označava "prljavim" i kojom se ljudima prijeti samo zato što pripadaju jednom narodu. 

''Danas, kada se u Evropi gradi zajednički front za borbu protiv svih oblika radikalizma i kada svi težimo ka saradnji i tolernciji, stavovi Tomašić su ne samo šovinistički i uvredljivi, nego nanose ogromnu štetu evropskoj ideji i procesu pomirenja u regionu'',  poručio je ministar. 

Mišljenja je da je posebno opasno što je Tomašić poslanica u Evropskom parlamentu, a ovakvi komentari podstiču evroskeptike i protivnike pozitivnih procesa. 

Izrazio je uvjerenje da će zvanične politike zamalja zapadnog Balkana, zemlje iz koje dolazi Tomašić, te zemalja Evropske unije biti snažnije od mračne i prevaziđene politike poslanice Tomašić, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije