BiH

Crveni Krst RS: Poziv na mobilnost mladih u slučaju promjene migrantske rute

Crveni Krst RS: Poziv na mobilnost mladih u slučaju promjene migrantske rute
Crveni Krst RS: Poziv na mobilnost mladih u slučaju promjene migrantske rute

PALE - Generalni sekretar Društva crvenog krsta/križa BiH Branko Leko pozvao je mlade na mobilnost u slučaju mogućih promjena migrantske rute koja bi mogla ići djelimično kroz BiH, navodeći da je to evropski, pa i svjetski problem.

"Društvo crvenog krsta/križa BiH i Društvo crvenog polumjeseca treba da budu u pripravnosti da bi pomogli pri zaustavljanju migrantske krize koja treba da se riješi na politički način", izjavio je Leko.

U prostorijama Crvenog krsta na Palama danas je održana Konferencija mladih Crvenog krsta Republike Srpske na kojoj su razmatrane realizovane aktivnosti mladih u 2015. godini i njihova spremnost da pomognu ljudima u nevolji.

Leko je rekao da je danas naglašeno i veoma značajno angažovanje mladih volontera tokom poplava koje su zadesile pojedine regije prošle godine.

Predsjednik Konferencije mladih Crvenog krsta Republike Srpske Rade Marković rekao je da su na skupu razmatrane aktivnosti mladih u proteklom periodu, one koje su planirane za naredni period, te poslovnik o radu Konferencije mladih i održavanje ljetnih škola za podmladak Crvenog krsta i kampa za omladinu.

Prema njegovim riječima, regije koje su obavile aktivnosti u proteklom periodu na konferenciji su predstavili šta su sve postigle i šta znači biti volonter.

"Danas su istaknute brojne aktivnosti u kojima mladi učestvuju, kao što su obilježavanje tradicionalnih datuma, organizovanje kviz takmičenja, kampova za mlade i akcija darivanja krvi, te obuke u pružanju prve pomoći", naveo je Marković.

On je dodao da su na skupu učestvovale regije iz cijele Republike Srpske, kao i gosti iz Društva crvenog krsta BiH i predstavnici Međunarodne federacije društava crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije