BiH

Čubrilović: Posvetiti pažnju razvoju realnog sektora

Čubrilović: Posvetiti pažnju razvoju realnog sektora
Čubrilović: Posvetiti pažnju razvoju realnog sektora

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će nova Vlada Srpske više pažnje posvetiti razvoju realnog sektora i otvaranju radnih mjesta.

"Od realnog sektora svi živimo. Za razvoj našeg društva potrebni su nam uspješni privredni subjekti", rekao je Čubrilović.

On je za Aletarnativnu televiziju ocijenio da je Srpskoj potreban brži privredni razvoj, bolje korištenje privrednih resursa i privlačenje stranih investicija.

Čubrilović je naveo da je u Republici Srpskoj potrebno zaštititi radnike i promijeniti poresku politiku.

"Vjerujem i znam da mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ima volje i snage za rješavanje problema. U svemu će joj Narodna skupština, u okviru svojih nadležnosti, pomoći", dodao je Čubrilović.

On očekuje da će poslanici u parlamentu Srpske biti odgovorni i da će profesionalo izvršavati sve obaveze.

"Potrebno je da Narodna skupština Republike Srpske bude efikasna i da radi za dobrobit svih građana", rekao je Čubrilović i napomenuo da će potpredsjednici ove najviše zakonodave institucije biti izabrani na posebnoj sjednici, koja će biti održana nakon imenovanja Vlade Srpske.

Čubrilović, koji je i potpredsjednik DNS-a, podsjetio je da ova stranka sa SNSD-om i SP-om ima skupštinsku većinu, istakavši da bi ona u narednom periodu mogla da bude i veća.

On je naveo da je Lejla Rešić kandidat za poziciju ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Dane Malešević za mjesto ministra prosvjete i kulture, a Neđo Trninić za funkciju ministra saobraćaja i veza Srpske.

Čubrilović očekuje da će stranke iz Republike Srpske u svakom smislu štititi interese Srpske na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije