BiH

Čubrilović: Unaprijediti saradnju sa Grčkom

Čubrilović: Unaprijediti saradnju sa Grčkom
Čubrilović: Unaprijediti saradnju sa Grčkom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da Srpska ima veoma uspješne odnose sa Grčkom i da je potrebno dodatno unaprijediti saradnju u oblasti privrede, saobraćaja, turizma, nauke i kulture.

Tokom sastanka u Banjaluci, Čubrilović i ambasador Grčke u BiH Karolos Gadis saglasili su se da je potrebno nastaviti aktivnosti na povezivanju turističkih organizacija i zainteresovanih avio-kompanija, radi uspostavljanja avionske linije između Banjaluke i Atine.

Predsjednik Organizacije za evropsko javno pravo Spiridon Flogaitis upoznao je Čubrilovića o dosadašnjem radu Evropske organizacije za javno pravo, te primjenjenim iskustvima u oblasti uprave i lokalne samouprave u BiH, naročito na području Brčko distrikta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Flogaitis je istakao da je BiH punopravni član Evropske organizacije za javno pravo od 2012. godine i izrazio zainteresovanost za otvaranje podružnice Evropske organizacije za javno pravo u Banjaluci, te uključivanje banjalučkog Univerziteta u aktivnosti ove organizacije koja okuplja oko 65 univerziteta i obrazovnih institucija iz cijelog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije