BiH

Čubrilović ispratio rusku delegaciju

Čubrilović ispratio rusku delegaciju
Foto: Velibor Tripić | Čubrilović ispratio rusku delegaciju

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ispratio je danas sa banjalučkog aerodroma Mahovljani rusku delegaciju, koju predvodi predsjednik Savjeta Federacije Valentina Matvijenko.

Ispraćaju ruske delegacije prisustvovao je i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Prethodno je u čast posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, u Banskom dvoru u Banjaluci priređen kulturni program, kojem je, između ostalih, prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ruska delegacija, koju je predvodila Matvijenkova, tokom današnje posjete Banjaluci razgovarala je sa predsjednikom Dodikom i rukovodstvom parlamenta Srpske, te se obratila na svečanoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Matvijenkova je na svečanoj sjednici paralamenta Srpske rekla da su političke veze i drugi odnosi Srpske i Rusije prijateljski i čvrsti, te da se zajednički projekti razvijaju naporima obje strane. Ona je istakla da ogromnu zaslugu u razvijanju odnosa Srpske i Rusije ima Dodik.

Predsjednik Dodik uručio je Matvijenkovoj Orden Republike Srpske na ogrlici za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za opstanak, afirmaciju i razvoj Srpske.

Čubrilović je Mativjenkovoj poklonio Zmijanjski vez i Plaketu Narodne skupštine.

Matvijenkova je u Banjaluku doputovala iz Sarajeva, gdje je jutros razgovarala sa članovima Predsjedništva BiH, dok se juče sastala sa članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i obratila se delegatima Doma naroda.

Valentina Matvijenko se na funkciji predsjednika Savjeta Federacije, gornjeg doma ruske Federalne skupštine, nalazi od septembra 2011. godine. Više o njoj možete pročitati ovdje.

Prije ove funkcije, Matvijenkova je obavljala dužnost gubernatora Sankt-Peterburga, a vršila je i funkciju zamjenika predsjednika Vlade Ruske Federacije.

Stalni je član Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije