Banja Luka

Kulturni program u Banjaluci u čast ruske delegacije

Kulturni program u Banjaluci u čast ruske delegacije
Foto: Jelena Đurđević | Kulturni program u Banjaluci u čast ruske delegacije

BANJALUKA - U Banjaluci počeo je kulturni program u čast današnje posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Republici Srpskoj.

Program u Banskom dvoru organizovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Ruska delegacija, koju predvodi predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko doputovala je danas u Banjaluku, gdje je razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i rukovodstvom parlamenta Srpske, te se obratila na svečanoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Matvijenkova je na svečanoj sjednici paralamenta Srpske rekla da ogromnu zaslugu u razvijanju međusobnih odnosa Republike Srpske i Rusije ima predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Ona je rekla da su političke veze i drugi odnosi Srpske i Rusije prijateljski i čvrsti, te da se zajednički projekti razvijaju naporima obje strane.

Predsjednik Dodik uručio je danas Matvijenkovoj Orden Republike Srpske na ogrlici za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za opstanak, afirmaciju i razvoj Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije