BiH

Cvijanović: Dobro je što vladajuća koalicija nije upala u zamku destabilizacije RS

Cvijanović: Dobro je što vladajuća koalicija nije upala u zamku destabilizacije RS
Foto: Velibor Tripić | Cvijanović: Dobro je što vladajuća koalicija nije upala u zamku destabilizacije RS

BANJALUKA- Predsjednik Valde RS Željka Cvijanović izjavila je da je dobro što vladajuća koalicija nije upala u zamku destabilizacije RS, te da sjednica Narodne skupštine može da se održi na bilo kojem mjestu u RS.

"Iz male sale sam prošla neometano i nisam primijetila nikakve barikade", izjavila je Cvijanović i dodala da svi snosimo odgovormost za svoje postupke.

Demantovala je da je bilo dogovora da se omete poslanike opozicije, ali je postavila pitanje, da li je bilo dogovora da se ometa rad najvišeg zakonodavnog organa RS.

Da li je problem što policija reaguje da zaštiti ustavni poredak i omogući nesmetan rad parlamenta, upitala je premijerka i dodala da je očigledno da smo došli u situaciju da oni koji su u parlamentu manjina, terorišu većinu koja je u parlament došla da radi.

"Nipošto ne smijemo da radimo što radi opozicija, da čupamo i vadimo kartice. To nije dozvoljeno i opravdano i zato je potrebno zaštiti ustavni poredak RS", naglasila je Cvijanović.

"Članovi Vlade su prisutni ovdje i sprenni da obrazlože sve što je na dnevnom redu i da rade svoj posao", dodala je Cvijanović.

"Svako ima pravo da izrazi nezadovoljstvo bilo čijim radom pa i radom reviozra Duška Šnjegote", rekla je Cvijanović.

"Imam pravo da izrazim sumnju o navodima koje je g. Šnjegota naveo u svom izvještaju, kao što on ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Njegova je odluka bila da ponudi ostavku i to je njegovo pravo", rekla je Cvijanović.

"Izražavam zadovoljstvo što Skupština nije upala u zamku da se blokiraju institucije RS. Neometano ćemo raditi, imamo pravo organizovati rad naših institucija širom RS, a ministri i poslanici treba radom da zarade svoju platu", naglasila je premijer RS.

 Sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske nastavljena je u maloj sali na spratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije