BiH

Cvijanović: Hitno riješiti pitanje izbora direktora RAK-a

Cvijanović: Hitno riješiti pitanje izbora direktora RAK-a
Cvijanović: Hitno riješiti pitanje izbora direktora RAK-a

SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da pitanje izbora novog direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH treba hitno riješiti, jer je predložen kandidat koji ispunjava sve uslove.

"Strašna je stvar da sedam-osam godina imamo ljude u v.d. mandatu na nekim pozicijama. U `Elektroprenosu` BiH bilo je ljudi kojima je 2008. godine istekao mandat. Čitav niz institucija BiH i zajedničkih tijela dva entiteta suočava se sa takvim problemima", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu.

Prema njenim riječima, došlo je vrijeme da sadašnji v.d. direktora RAK-a Kemal Huseinović, koji je na toj poziciji u "nekom maglovitom i nejasnom statusu", ode, a da tu funkciju zauzme neko ko može da upravlja tim sistemom.

"Ta tačka dnevnog reda naći će se u četvrtak, 21. avgusta, na sjednici Savjeta ministara BiH", dodala je ona.

Za kraj avgusta odgođena je vanredna sjednica Savjeta Regulatorne agencija za komunikacije na kojoj je, između ostalog bilo planirano razmatranje aktuelne situacije u vezi sa postupkom imenovanja generalnog direktora Agencije.

Savjet RAK-a 30. maja dostavio je Savjetu ministara BiH odluku o imenovanju Srđana Rajčevića za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije. Imenovanje je trebalo biti završeno u roku od mjesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije