BiH

Cvijanović: Ima prostora da EU interveniše u BiH

Cvijanović: Ima prostora da EU interveniše u BiH
Cvijanović: Ima prostora da EU interveniše u BiH

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Sarajevu da postoji prostor da EU interveniše u BiH nakon prirodne nesreće koja je pogodila ove prostore.

Ona je rekla da je taj svoj stav prenijela danas evropskom komesaru za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i krizne situacije Kristalini Georgijevoj.

"Sredstva od nekih projekata koji su zamrli u BiH i nemaju šanse da ožive treba preusmjeriti na životna pitanja da bi stali na noge u oblasti poljoprivrede, te da se usmjere sredstva na privredu i infrastrukturu", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka s Gergijevom.

Ona je dodala da ovaj sastanak nije donio nikakve spektakularne rezultate.

"U našim razgovorima i sastancima s međunarodnim partnerima ne treba očekivati ništa spektakularno. Osim planova kako da se ponašamo, treba da pravimo i projekte", rekla je Cvijanovićeva.

Sastanku s Georgijevom u Sarajevu, osim Cvijanovićeve, prisustvovali su predsjedvajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije