BiH

Cvijanović: Nema potrebe da kupujemo poslanike, oni se sami javljaju

Cvijanović: Nema potrebe da kupujemo poslanike, oni se sami javljaju
Cvijanović: Nema potrebe da kupujemo poslanike, oni se sami javljaju

BANJALUKA - Predsjednica Vlade RS-a i međunarodna sekretarka SNSD-a Željka Cvijanović odbila je danas da komentariše navode o audio snimku, ističući da „nije bilo ni potrebe da se kupuju neki poslanici, jer oni se javljaju sami“.

''Dolaze oni sami, ne treba da se kupuju, jer je politika koju provode opozicione partije jedna obezglavljena politika'', navela je Cvijanović je u izjavi novinarima.

Imali smo priliku vidjeti, rekla je, da je rukovodstvo tih opozicionih partija u RS „dobro odmetnuto od svog članstva i polemišu s onima, s kojima njihovo članstvo nikada ne bi polemisalo, a dobro puze pred onima pred kojima njihovo članstvo ne bi puzilo“.

Tu misli, navela je, da rukovodstvo tih opoziconih stranaka u RS polemiše s srpskim patrijarhom i Sinodom, „Osnivačima RS“ , a ne polemišu s Bakirom Izetbegovićem, već su mu „dali i mikrofon da objašnjava politike opozicioje u RS“, kao što radi, utvrdila je, i Emir Suljagić.

Cvijanović je, između ostalog, navela da će dosadašnja koalicija ponovo činiti vlast u RS te da postoji i većina za to i „nije bilo potrebe da se bilo koje ubjeđuje ili kamoli kupuje“.

Nakon toga, dodala je, bit će prirodno da se koalicije formirane na nižim nivoima vlasti odraze po reprezentativnosti i na nivou BiH.

Prije nekoliko dana objavljen je snimak u kojem Cvijanović, navodno, govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini. 

Nakon toga je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je 18.novembra Specijalnom tužilaštvu RS izvještaj protiv „NN“ izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, kako je saopćeno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović. 

U saopštenju iz MUPRS-a tada je navedeno da je, 15. novembra, na određenom broju elektronskih medija objavljen „montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsjednika Vlade RS snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane s drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između predsjednice Vlade i „NN“ osoba - sagovornika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije