BiH

Cvijanović: Nisu nas pitali o sistemu koordinacije

Cvijanović: Nisu nas pitali o sistemu koordinacije
Cvijanović: Nisu nas pitali o sistemu koordinacije

BANJALUKA - Komentarišući navode predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića o usvajanju Odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, koju je Savjet ministara usvojio 26. januara, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da ona nije usaglašena sa Vladom Republike Srpske.

"Nedopustivo je da predsjedavajući Savjeta ministara Zvizdić kaže da je tekst Odluke o sistemu koordinacije, koju je usvojio Savjet ministara, poslao entitetskim vladama na upoznavanje. Njegov zadatak je bio ne da upozna entitetske vlade o usvojenom tekstu, već da entitetske vlade uključi u razgovore, da bi tekst, na kraju, nakon njegovog usaglašavanja, bio usvojen na svim nivoima vlasti", istakla je Cvijanovićeva.

"Smatram da je predsjedavajući Savjeta ministara zloupotrijebio sastanak u Banjaluci. Na sastanku je dogovoreno da nam Kabinet predsjedavajućeg pošalje radnu verziju, a da Vlada Republike Srpske da svoje komentare na njen tekst. Očigledno, on je tada od učesnika sastanka sakrio činjenicu da je Savjet ministara Odluku već usvojio", naglasila je premijer Srpske.

Dodaje da će se Vlada Republike Srpske i zvanično odrediti prema tekstu Odluke, ali i prema ponašanju Savjeta ministara, koji je odlučio da sam, bez uključenosti Vlade Republike Srpske, kreira rješenja o stvarima u kojima Republika Srpska ima jasno izraženu ustavnu ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije